Paulus-Beraad

Het PAULUS-BERAAD is opgericht in 1989 met als doel het samenkomen buiten de liturgievieringen, binnen onze gemeenschap en met wijkbewoners te bevorderen.

Het begrip “gast” staat centraal in de huidige Paulusgemeenschap. Dat betekent ook dat mensen bij elkaar te gast zijn. Men stelt zich voor elkaar open en is te gast in het leven van de ander. Die ontmoetingen kunnen wij niet afdwingen, wel kunnen wij de voorwaarden daarvoor scheppen. In deze ontmoetingen kennen wij grote waarde toe aan de begrippen hartelijkheid, liefde, gemeenschap, hulp, samenspel en verantwoordelijkheid voor onze medemens.

Met bovenstaande als uitgangspunt is het handelen van het Paulusberaad erop gericht om van onze Pauluskerk een levende gemeenschap te maken. Het PAULUSCENTRUM is de ruimte, het open huis om bij elkaar op verhaal te komen en waar ieder van harte welkom is.

Binnen het Paulusberaad zijn ongeveer 45 vrijwilligers actief. De coördinatiegroep bestaat uit 6 leden.

Pastoraal

Noortje Cras
Inkeri Herfs

Jos Hettinga
Tobias Kruit
en heeft 2 adviseurs:
Gertruus Bors
Edith Duyvestijn

Materieel

Edith Duyvestijn, secretaris
Bas Kruit, budgethouder

Manon Vanderkaa, algemeen lid

zie ook Gemeenschaps-Beraad onder bestuur

 

De werkgroepen, die horen bij het Paulusberaad zijn:

Gastdames en gastheren door de week
Zij zorgen ervoor dat het Pauluscentrum dinsdag tot en met vrijdag geopend is van 10.00 tot 12.00 uur. Iedereen is er van harte welkom voor een kopje koffie/thee en een praatje. De wereldwinkel is geopend en er kunnen spullen gebracht worden voor de voedselbank en “”de Toevlucht””.

Gastdames en gastheren op zondag
Zij zorgen ervoor dat op zondag koffie, thee, limonade geschonken wordt met op feesten wat lekkers erbij. Zij zijn er ook met hun zorg wanneer er speciale vieringen zijn zoals de Allerzielenviering, de Kerstnacht, de Paaswake, huwelijkssluitingen en uitvaarten.

Vouw- en nietgroep liturgieboekjes en verzorgen Martinus Magazine
Deze vrijwilligers zorgen ervoor dat elke zondag de liturgieboekjes klaar zijn en dat iedereen op tijd het Martinus Magazine ontvangt.

Schoonmaakgroep
De groep die zorgt voor een gezellig en schoon huis, opdat het voor een ieder bij ons goed toeven is. Elke eerste dinsdag van de maand. Dringend hulp nodig.

Crèche
De ontmoetingsplek voor de allerkleinsten in de parochie, biedt de ouders de kans om deel te nemen aan de liturgie.
Bekijk ook de aparte informatie over de creche op de website.

Maaltijden
Iedere vierde donderdag van de maand is er een bezinningsmaaltijd, waarbij een half uur tijd is voor bezinning met liederen, gedichten en/of gebeden, aansluitend aan ons eigentijdse leven. Hierna wordt samen van een maaltijd en een drankje genoten. Aanvang 12.30 uur en het duur tot 14.00 uur. Inschrijven is in verband met inkopen nodig en kan via de intekenlijst in de kerk, telefonisch 0623316086 of per e-mail: gertruusbors@gmail.com In de advent en op Witte Donderdag wordt samen met de werkgroep MOV een thema maaltijd aangeboden rondom het advents- en 40 dagen tijd project.

Thema donderdagen Iedere tweede donderdag van de maand is er gelegenheid om samen te komen rondom een speciaal onderwerp. Aanvang 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Inschrijven hiervoor is niet nodig, iedereen is welkom.

Het Paulusberaad, is een beraad dat de kerk als herberg als droom heeft, een pleisterplaats voor onderweg om vanuit hier weer op weg te kunnen gaan.

Onze werkgroepen hebben altijd mensen nodig. Mocht het je iets lijken om ons hierbij te helpen, dan kun je het ons laten weten, ook wanneer je eenmalig bij een activiteit wilt helpen. Informatie kun je vragen: via de email: gertruusbors@gmail.com, telefonisch 0623316086, of op zondag voor of na de viering bij een van de leden van de pastoraatsgroep. ( herkenbaar aan hun badge)