EXTRA

ALGEMENE OPMERKING  De geloofsgemeenschappen  en ook de parochie Martinus hebben een “tab divers” waar specifieke berichten worden opgenomen. Deze rubriek is een prikbord met de naam “Extra maandelijks”. Soms worden grote berichten van algemeen belang of verwijzend naar bijzondere dagen in het kerkelijk of wereldlijk jaar toegestuurd die de moeite waard zijn om kenbaar te maken aan de parochianen, maar die niet direct op algemene parochie-activiteiten en/of liturgie gericht zijn. Berichten worden geplaatst gedurende één maand. De redactie behoudt zich het recht voor van wel of niet plaatsen.

Orgelconcert in Josephkerk – woensdag 20 september, 20.00 uur (Welmersfestival)
De tachtigste verjaardag van de Utrechtse componist Jan Welmers vormt de aanleiding om een festival te organiseren in drie weekenden. Jetty Podt (orgel) en Francine van der Heijden (sopraan) brengen orgelwerken en orgelwerken ten gehore van Franz Liszt, Max Reger en Bert Matter. De toegang is gratis, na afloop is er collecte.
Welmersfestival
Tijdens dit festival wordt samengewerkt met de Jacobikerk, Oudkatholieke St. Gertrudiskathedraal, Josephkerk, Willibrorduskerk, Leeuwenbergh en de Torenpleinkerk. Naast alle concerten is er een lezing over het werk van Welmers zowel als scheppend kunstenaar als docent en wordt er een nieuwe cd gepresenteerd met orgelwerken van Welmers, uitgevoerd door Jan Hage op het Dom-orgel. Ook verschijnt er een boek waarin verschillende aspecten van Welmers oeuvre worden beschreven. Auteurs zijn prof. dr. Hans Fidom, drs. Hugo Bakker, drs. Willem-Jan Cevaal en dr. Jan Hage. Meer informatie zie: www.welmersfestival.nl.

Meezingen in de Mis op de familiedag
Op zondag 24 september vieren de Broeders van Sint Jan hun familiedag in de Gerardus Majellakerk.
Tijdens de plechtige Eucharistieviering zal er een Adhoc-koor zingen. Iedereen wordt uitgenodigd om in dit koor mee te zingen; binnen of buiten de parochie, jong of oud. De H. Mis begint om 10.00 uur.
Om 09.15 uur is er maar één korte repetitie van een halfuur, voorafgaande aan de Mis in de kerk. Omdat de repetitie maar kort is, is het fijn als je de muziek thuis alvast wilt voorbereiden met hulp van oefenbestanden op de website. Aanmelden is niet per se noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld.
Email: post@sonjaroskamp.nl; muziek en oefenbestanden: www.sonjaroskamp.nl/gerardus.

Vredesweek kinderen en tieners – Dromen over vrede en werken aan democratie
Droom jij ook over een wereld waar mensen elkaar helpen, en iedereen mee mag doen? Tijdens de jaarlijkse vredesweek kun je zelf jouw droom over vrede laten zien, of meewerken aan een samenleving waaraan
iedereen meedoet. Zondag 17 september 9.30-11.00 uur in het parochiecentrum van de Aloysiuskerk: Dromen over Vrede (voor kinderen van 8 tot 14 jaar). Zondag 24 september 13.30-16.30 uur bezoek aan het Fort van de Democratie, Koningsweg 290 (voor tieners).
Meld je (snel) aan bij secretariaat@parochieutrechtoost.nl of kijk op www.vredesweek.nl

Open dag AZC’s Utrecht
Op zaterdag 23 september houden de Asielzoekerscentra in Nederland een open dag van 12 tot 16 uur. Het AZC in Utrecht aan de Joseph Haydnlaan (oog in Al) en aan de Einsteindreef (Overvecht) nodigen iedereen uit voor een programma met optredens, workshops en rondleidingen. In verband met het gebrek aan parkeerruimte rond de centra wordt iedereen verzocht zoveel mogelijk met de fiets te komen. Meer informatie: www.azc.nl