Diaconie Paulus

Bezoekersgroep

De bezoekersgroep is een van de werkgroepen Diaconie in onze parochie.
Onze werkgroep telt nu negen leden.

De bezoekersgroep kent 3 subgroepen; te weten
– Bezoek aan parochianen van 85 jaar en ouder.
– Welkom heten van nieuwe parochianen.
– Vervoersdienst.

Bezoek aan parochianen van 85 jaar en ouder.
Jaarlijks ontvangen wij een lijst van parochianen, die 85 jaar worden. We nemen rond de verjaardag contact op en vragen aan ieder, aan welk contact met de Paulus Gemeenschap behoefte is.
Dit kan behoefte zijn aan pastorale zorg, een bezoek van een van onze leden, alleen een verjaardagswens, of alleen een kerst- en paasgroet of men geeft aan dat er geen contact met de parochie is gewenst. Uiteraard zijn wij voor informatie hieromtrent ook afhankelijk van signalen uit de parochie. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen.
Tot eind 2016 bezochten we parochianen van 80 jaar en ouder; bestaande bezoekafspraken blijven vanzelfsprekend bestaan.
Coördinator: Mechtild Brantjes, email: mech.mathijs@gmail.com, telefoon: 030-2368662

Welkom heten van nieuwe parochianen
Nieuwe parochianen ontvangen van ons een welkomstbrief, waarop zij bericht kunnen terugzenden of er wel, dan niet contact is gewenst met de parochie. Maar ook hier geldt onze vraag aan u: bent u nieuw in onze parochie, heeft u geen welkomstbrief ontvangen en wilt u deel gaan uitmaken van onze parochie. Laat het ons weten.
Coördinator: Edith Duyvestijn, email: pauluskerk@stmartinusutrecht.nl

De vervoersdienst
De vervoerdienst regelt het halen en brengen op zondagen naar en van de liturgieviering, voor parochianen die niet meer zo mobiel zijn. Ook als u tijdelijk niet zelfstandig naar de kerk kunt komen, kunt u een beroep op ons doen.
Coördinator: Mark van Noord, email: markvannoord@hetnet.nl, telefoon: 030-2967759

Voor alles wat wij op diaconaal gebied doen zijn wij afhankelijk van uw informatie. Laat ons weten wanneer u een idee heeft wat wij meer of anders kunnen doen op diaconaal gebied, en laat ons vooral weten als u een signaal heeft opgevangen waar wij iets kunnen of zelfs moeten betekenen op het gebied van diaconie.
Al uw informatie kunt u doorgeven aan: Inkeri Herfs, lid van de pastoraatsgroep,
email: inkeriherfs@gmail.com, telefoon 0643439842

 Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die interesse hebben voor onze werkgroep. We vertellen u graag over de werkzaamheden en tijd, die deze kosten.  Van harte welkom.